De rå fadkoteletter aka mine øjenlåg

Efter et øjenlågsindgreb

2016-11-03-10-22-25

I dag var jeg inde og få fjernet trådene, alt så fint ud og jeg er mere rolig end forleden.

Jeg vil i dette indlæg prøve at komme med et par gode råd.

Inden du skal have foretaget indgrebet er det en god ide at lave mad til de første 3-4 dage. Det er guld værd, når du ikke magter at stå og lege Jamie Oliver.

Dag 1.
Du er kommet hjem efter indgrebet. Du er sikkert stadig godt groggy efter den afslappende pille (den er go’, ikk?), og dine øjenlåg føles, som betonklodser. Husk at læg med hovedet højt, gerne 2 puder, hver gang du skal sove eller hvile.
Dagens fif: Sæt lidt musik på, læg dig på sofaen med en ismaske på øjnene og slap af. Du har muligvis fået en ismaske fra klinikken, brug den så vidt muligt, men hav også en lille pose frosne ærter klar i fryseren, da ismasken nogle gange ikke når at blive kold nok. Du skal jo have den på 10-15 min. hver time de næste 3-4 dage.

Dag 2-4.
Dine øjne hæver op, du føler dig stram i masken. Husk isen! Og ikke kun Ben & Jerry’s 😛
Dagens fif: Masser af væske. Din hud, specielt på øjenlågene, føles som sandpapir. Du må ikke vaske eller putte creme på, så forsøg at fugt din hud indefra.

Dag 5-7.
Nu må du begynde at skylle/fugte dine øjne. Det vil føles bedre end sex! Meget forsigtigt, bruseren på mindste styrke og lad det glide fra panden og ned. Ingen sæbe, shampoo eller balsam i øjnene, for Guds skyld 🙂
Du vil opleve små “stød” i dine øjenlåg, det er nervespidserne, der samler sig. Det er helt normalt, og kan vare op til 8 uger. Dine øjenlåg vil stadig være hævet, der kan også gå flere uger, før de er normale igen, og ikke mindst, før de føles normale igen.

Jeg var på prednisolon, binyrebarkhormon. Det er noget nasty shit! Jeg svømmede i sved om natten, havde kvalme, var træt og det fik mig til at pletbløde (fed info, ikk).

 

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De rå fadkoteletter aka mine øjenlåg